Aanmelden nieuwsbrief Denkstation Utrecht

Filosofische praktijk

Individuele gesprekken

Denkstation Utrecht is een filosofische praktijk voor individuele filosofische gesprekken met een erkend filosoof. De praktijk is opgericht in 2014 en heeft als doel iedereen die zich vragen stelt of zich met bepaalde kwesties geconfronteerd ziet op een professionele en praktische manier te laten ervaren wat filosoferen kan betekenen in zijn of haar leven. Bij wezenlijke kwesties blijkt vaak dat de zoektocht naar antwoorden niet of onvoldoende leidt tot oplossingen. Daaraan vooraf gaat het stellen van de juiste vragen. In de filosofische gesprekken is de aandacht daarop gericht. 

Denkprogramma's

Op aanvraag worden er Denkprogramma's ontwikkeld voor in filosofie en verandering ge├»nteresseerde groepen en personen. Daarbij wordt uitgegaan van dezelfde methode van het onderzoeken en ontwikkelen van de juiste vragen. Ook bestaat de mogelijkheid van het organiseren van een Socratisch Gesprek voor groepen. 

Leesgroepen Filosofie en Literatuur

In de eigen praktijk in Utrecht starten jaarlijks in het voorjaar en najaar filosofische lees- en discussieprogramma's voor kleine groepen deelnemers (4 tot 8 personen). (Zie: Denkprogramma's)

Bert Mertens

is afgestudeerd filosoof (drs.) aan de Universtiteit van Amsterdam (cum laude, 1990). Daarvoor studeerde hij psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2013 rondde hij de beroepsopleiding af tot filosofisch consulent aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden (ISVW). Hij heeft gewerkt in vele functies en werkvelden op het gebied van cultuur o.a. in het theater, als publicist en galeriehouder en was als directeur, bestuurslid en adviseur op het gebied van cultuur jarenlang verbonden met overheden en kunstinstellingen. Hij heeft ervaring zowel in profit als non-profit organisaties.
Aangesloten beroepsverenigingen: Gilde van Filosofisch Practici en Vereniging voor Filosofische Praktijk (VFP)

Medewerkers

Voor Socratische gesprekken en filosofische trainingen voor bedrijven en organisaties werkt filosofische praktijk Denkstation Utrecht samen met filosofen die zijn opgeleid als socratisch gespreksleider.
Wanneer het filosofisch programma of het doel van een training daarom vragen, worden gastsprekers uitgenodigd. 

Doorgaans loop je minder risico wanneer je minder bang bent.

Livius, Geschiedenis van Rome